Alla inlägg under juni 2011

Av Malin - 23 juni 2011 19:09

Ja det är flera veckor sen jag skrev här =P Måste väl lägga in nån liten uppdatering innan knatten kommit. Är i vecka 39 (38+2) och står snart inte ut med all väntan :-O

Är så himla stor och tung om magen. Det förvånar mig nästan att han inte har ramlat ut genom naveln ;) Menar om huden ska fortsätta tänjas så kommer den väl brista snart. Hur ska jag kunna få tillbaka min lilla mage? =/ Har en bild i huvudet av att det kommer hänga som en jävla haklapp när bebisen är ute. Som en ballong utan luft. Hehe..


Ska vara så fräsch och berätta en sak för er. Snuskig =P Men vafan.. Inte ska vi vara kräkmagade nu. Hur som helst så är jag nääästan helt säker på att slemproppen har börjat lossna :-D Och det är ju en positiv grej. Då kommer det förhoppningsvis *håller tummarna* att sätta igång när som helst. Det måste det göra. Vill ha min bebis i famnen nu. Vill se hur han ser ut och höra hur han låter. Pussa hans små händer och fötter och vyssa honom till sömns. Min lille E******. <3

Av Malin - 14 juni 2011 12:00

GRAVIDITETSVECKA 38


BEBISVECKA 36:

Vikt ca 3,1 kg och omkring 47 cm lång.

Barnet förbereder sig för att födas. En normal graviditet varar 37-42 veckor. Ungefär 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Hela 92 procent föds inom den "normala perioden".

Visste du att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut? Barnläkaren och forskaren Hugo Lagercrantz skriver i sin bok Den ofödda människan att graviditetslängden finns programmerad i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet har vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse.

Moderkakan är nu 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt 0,5 kg (ca 650 g). All näring till fostret passerar genom moderkakan.

RÖK INTE! Moderkakan kan förkalkas och endast delar av den kan då fungera. Varje dag du inte röker är en vinst för ditt barn, särskilt när "hon" behöver lagra mycket näring inför födseln.


DU:

Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. Många kvinnor ökar med 20-25 kg under graviditeten. Även om det inte är önskvärt kan det vara normalt för vissa kvinnor. Andra ökar inte alls de sista veckorna.

Hur som helst känner du dig säkert ganska obekväm nu. Ditt fundusmått kan variera mellan 34-36 cm. Har du svårt att sova på nätterna? Det är inte lätt att hitta en bekväm ställning. Sover du för lite kan du lätt känna dig deprimerad. Tänk på din hållning. Många kvinnor lutar sig lite bakåt för att kompensera sin framtunghet. Då förändras din tyngdpunkt och din avståndsbedömning och det kan göra dig lite extra klumpig.

Klä dig löst och ledigt. Du har säkert tillräckligt med andra besvär för att inte dessutom vilja ha obekväma plagg på dig.

Ta dig tid varje dag och tänk på bebisen, hur er tid tillsammans ska bli, hur ditt barn ser ut etc. Det är en bra förberedelse inför det som komma skall. Det är bara ett par veckor kvar, sedan har du din bebis i famnen!

Av Malin - 7 juni 2011 12:00

GRAVIDITETSVECKA 37


BEBISVECKA 35

Din bebis väger omkring 3 kg (ca 2950 g) och är runt 47 cm lång.

De flesta bebisar ligger med huvudet neråt vid den här tidpunkten. Men vissa bebisar kan ligga med stjärten neråt. Då brukar man försöka vända barnet. Men ofta går det alldeles utmärkt att föda fram barnet på det sättet med.

Barnet tränar sina lugnor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Andå är lugnorna det sista av barnets organ som mognar.


DU:

Det är inte säkert att ditt fundusmått har ökat sedan förra veckan. Det beror på att många barn sjunker ner i bäckenet nu. Måttet kan till och med vara lite mindre än sist. Det här är vanligast hos kvinnor som fött barn tidigare. Är du förstföderska kan ditt magmått från livmoderns topp till blygdbenet vara 33-36 cm. Di viktökning kan vara 12-13 kilo eller mer.

Börja förbereda dig för tiden efter förlossningen redan nu. Försök att dra ner på tempot och vila en stund varje dag. De sparade krafterna kommer du att behöva till alla nattamningar.

Ett bra sätt att förbereda sig inför förlossningen kan vara att skriva ner hur du och din partner vill ha det när ert barn ska födas.

TickTack

Presentation


Malin. Född 1990. En trevlig och mysig tjej. Mamma till världens finaste pojke.

BebisKalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Länkar

Mouse


Got My Cursor @ 123Cursors.com

Ovido - Quiz & Flashcards